logo

Om deze pagina zo goed mogelijk te kunnen bekijken heb je een meer geavanceerde browser nodig. Dowload hier Chrome voor Android.

Bestel tickets
logo

Hét winterfestival van Utrecht

Het winterseizoen is óns seizoen. Van knisperende vuren, foute skipakken, verse sneeuw, glühwein tot en met après-ski! Verdeeld over zeven verwarmde en overdekte area’s veroorzaken je favoriete artiesten een lawine van stomende beats.

Dit jaar pakken we het gróóts aan. Het is namelijk Sneeuwbal's 10e Verjaardagsfuif. Dit wil je niet missen!

Tickets

De ticketverkoop is gestart! Sleep nú de eerste tickets voor Sneeuwbal's Verjaardagsfuif binnen. Wees er snel bij, want de eerste tickets zijn het voordeligst en zéér beperkt beschikbaar!

Locatie & tijden

Het Utrechtse Park Transwijk verandert op zaterdag 27 januari 2024 in het winterse festivalterrein van Sneeuwbal Winterfestival. We beginnen om 14:00 en gaan door tot 23:00.

Minimum leeftijd

Kom jij het koudste seizoen vieren met ons? Dat kan vanaf 18 jaar! Het kan zijn dat er bij de ingang om jouw legitimatiebewijs wordt gevraagd. Neem daarom jouw ID, rijbewijs of paspoort mee.

Kluisjes

De area's zijn overdekt en verwarmd, maar buiten is ook van alles te doen! Het is daarom handig om meerdere lagen aan te trekken. Je kunt je spullen opbergen in de kluisjes. Je kunt je kluis zo vaak openen en sluiten als je wil. Reserveer deze alvast online, zodat je zeker bent van een kluisje.

Dresscode

Geen Sneeuwbal Winterfestival zonder de leukste en mafste winterse outfits! Vraag je oma vast om een sjaal te breien, scoor de gekste handschoenen, leen de muts van je zus en haal dat skipak maar weer van zolder!

Let op: het is een winterfestival. Dus zorg voor laagjes én zorg dat je je warm kleedt. De gevoelstemperatuur kan onder nul liggen.

Openbaar vervoer

Park Transwijk is te bereiken vanaf het Centraal Station met de sneltram 61 (perron H) richting IJsselstein en Nieuwegein. Stap uit bij de halte Winkelcentrum Kanaleneiland en loop vanaf hier naar het park. De sneltram rijdt ook tot laat weer terug naar Utrecht Centraal Station.

Kijk voor de exacte tijden op www.9292ov.nl.

Fiets

Sneeuwbal Winterfestival is makkelijk te bereiken per fiets. Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Je kunt je fiets vlak naast het festivalterrein stallen! Er is een grote (onbewaakte) fietsenstalling aanwezig direct naast het festivalterrein.

Auto

Het is niet mogelijk om bij het festivalterrein te parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is Transferium Westraven. Vanaf hier kun je tram 60 of 61 (iedere 10 minuten) nemen en uitstappen bij halte Winkelcentrum Kanaleneiland. Je kunt een combikaartje 'parkeren en reizen (incl. tram)' kopen bij de automaat of met je OV in- en uitchecken.

Eten

Dit seizoen vráágt gewoon om winters eten! Haal braadworst, een stevige maaltijd of wat anders lekkers op het winterse eetplein. 

Drinken

Sneeuwbal zonder hete Gluhwein? Dacht het niet! Natuurlijk afgewisseld met koud bier, wijn, een flugel of een frisje... of warme chocomelk, koffie of thee!

Betalen

Eten en drinken kun je halen met de hulp van Sneeuwbal-muntjes. Deze haal je bij de muntenkassa's en kun je met pin of cash afrekenen.

Veelgestelde Vragen

Waar koop ik officiële tickets?

Tickets voor Sneeuwbal Winterfestival koop je via deze website. We raden je af om tickets via derden te kopen. Hier kunnen wij namelijk de echtheid niet van garanderen.

Ik heb een vraag over mijn tickets, waar kan ik die stellen?

Neem contact op met Your Ticket Provider via info@yourticketprovider.nl. Zij zullen je vragen naar een referentienummer en mailadres. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt. Kun je jouw ticket(s) niet meer vinden in de email? Vraag deze dan opnieuw op via: www.yourticketprovider.nl/ticketopvragen.

Wat is de minimum leeftijd?

De minimum leeftijd is 18 jaar. Er kan bij de ingang om een geldig legitimatiebewijs worden gevraagd. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt.

Hoe kan ik betalen op Sneeuwbal Winterfestival?

Op het terrein kun je alleen betalen met munten. Deze kun je aanschaffen bij de muntenkassa's. Bij de muntenkassa's kun je zowel pinnen als contant betalen.

Kan ik pinnen?

Op het festivalterrein kun je pinnen bij de muntenkassa’s. Hier kun je alleen munten pinnen en geen contant geld opnemen.

Zijn er kluisjes?

Ja, er zijn kluisjes aanwezig. Je kunt hierin je spullen veilig opbergen en gedurende de dag de kluis openen en hersluiten wanneer je wilt. Je kunt vooraf alvast een kluis reserveren via www.sneeuwbalfestival.nl/tickets.

Natuurlijk kun je ook op het festivalterrein zelf een kluisje aanschaffen.

Zijn er kledingvoorschriften?

Sneeuwbal Winterfestival zou Sneeuwbal Winterfestival niet zijn zonder de leukste en mafste winterse outfits! Vraag je oma vast om een sjaal te breien, scoor die gekke handschoenen, leen de muts van je zus en haal dat skipak maar weer van zolder.

Wat mag wel en niet naar binnen?

Toegestane items:

 • Deodorant sticks, zonnebrand en vergelijkbare producten, mits deze nog in de originele, gesloten verpakking zitten.
 • Opblaasdieren (moeten leeg zijn bij binnenkomst)
 • Vlaggen, banners of handgemaakte spandoeken (geen merken of leuzen en geen vlaggenstokken)
 • Niet-professionele foto- en video camera's, mobiele telefoons, Go-Pro's & wegwerp camera's
 • Elektronische sigaretten mogen mee naar binnen wanneer er nog geen vloeistof in zit. De vloeistof mag enkel mee in een dichte en originele verpakking.


Verboden items:
Let op: alles waarmee jij jezelf of een ander kunt schaden, is niet toegestaan.

 • Drugs (Zero-Tolerance beleid is actief)
 • Eigen eten en drinken (inclusief alcohol en snoep)
 • Spuitbussen (zoals je favoriete deodorant) en parfumflesjes
 • Gevulde elektronische sigaretten
 • Geopende flessen waar vloeibaar middel in zit (bijv. zonnebrand). Dit is alleen toegestaan wanneer deze nog in de originele, gesloten verpakking zit.
 • Glas, plastic flessen, blik, bekers en koelboxen
 • Selfie sticks
 • Vuurwerk, wapens - inclusief zakmessen en pepperspray - en andere gevaarlijke voorwerpen
 • Paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten
 • Bovenstaande items zullen bij entree worden ingenomen. Het is niet mogelijk deze onder bewaring te stellen.

Mag ik foto’s maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur is het meenemen van een (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan. Natuurlijk mag je ook foto's maken met je mobiel. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement dan dien je een persaccredicatie aan te vragen via het contactformulier 'pers'

Ik ben fotograaf/blogger en wil graag langs komen. Hoe kom ik aan een perskaart?

Wil je om professionele redenen het festival bezoeken? Vul dan het contactformulier 'pers' volledig in en vergeet niet aan te geven wat het resultaat zal zijn. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Helaas, dat is niet toegestaan. Geen zorgen: op het terrein zullen alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen in een dosis die je maximaal nodig hebt op 1 dag. Een doktersverklaring/medicatiepaspoort is noodzakelijk. De beveiliging zal jouw documentatie beoordelen en de medicijnen controleren. Het kan zijn dat de EHBO jouw medicijnen (bijvoorbeeld als deze gevaarlijk zijn i.c.m. alcohol) in bewaring neemt en je deze enkel kan innemen bij de EHBO.

Heb je een allergie? Mail even naar info@xsense.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Ik ben talentvol DJ en zou graag willen draaien, kan ik een demo sturen?

Helaas, er is geen talentarea op Sneeuwbal Winterfestival. Doordat we gedurende het jaar ontzettend veel demo’s ontvangen kunnen we geen demo’s meer in behandeling nemen. 

Huisregelement Sneeuwbal Winterfestival

Lees ze hieronder. Je vindt hier ook een link naar de algemene voorwaarden van The Zoo. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Sneeuwbal Winterfestival

 1. Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider of Festicket (hotelpakket) hebt aangeschaft, is dit zeker het geval. Andere verkooppunten of via derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.
 2. Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Sneeuwbal Festival! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien. 
 3. Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij de ingang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven. Ook als je het festivalterrein verlaat kun je gefouileerd worden, zodat we zeker weten dat je niets bij je hebt wat niet van jou is.  
 4. Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.
 5. Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.
 6. Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het festival geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.
 7. Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!
 8. Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.
 9. Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.
 10. Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van Sneeuwbal Festival, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.
 11. Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is en hebben zelf ook de nodige hulpmiddelen op het terrein.
 12. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen. Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel en de overheid op.

Check ook de algemene voorwaarden van The Zoo.

Ik ben een creatieve cateraar: waar meld ik me aan?

Heb je een bijzonder food concept en denk je hiermee goed bij ons festival te passen? Stuur dan een mail naar info@thezoo.nl - met als onderwerp ‘Creatieve cateraar festivals’ - en voeg hier foto’s van jouw stand en verkoopwaar, inclusief gegevens (website, facebook, ed) bij. Mochten we interesse hebben, dan nemen we zeker contact met je op!

Ik heb een voucher, hoe zit dat?

In de ticketshop kun je jouw vouchercode verzilveren. Blijft er geld over op jouw voucher? Dan kun je deze voor een andere editie inzetten. Heb je te weinig tegoed op je voucher? Dan kun je het overige bedrag bijleggen.

Ben je jouw vouchercode kwijt? Mail dan even naar info@yourticketprovider.nl.