logo

Om deze pagina zo goed mogelijk te kunnen bekijken heb je een meer geavanceerde browser nodig. Dowload hier Chrome voor Android.

Bestel tickets
logo

Winterpret

De festivalzomers van 2020 en 2021 zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar wat in het vat zit, bevriest niet. Vier de zomer op 29 januari 2022 alsnog op Sneeuwbal Festival. Techno, Techhouse, Deephouse en House razen door de verwarmde area’s waar de temperatuur op standje Sahara staat voor een tropisch gevoel.

Wij hebben de zomer in onze (sneeuw)bol! Dus wordt de skihelling omgedoopt tot surfgolf, maken de kerstbomen plaats voor palmen en krijg je Glühwein in een cocktailglas. Smelt weg bij één van de vijf overdekte area’s die bol staan van feestgedruis. Wie zegt dat een Hawaiiaanse bloemenketting niet leuk staat op een skipak?

Verdeeld over vijf verwarmde en overdekte area’s veroorzaken je favoriete artiesten een lawine van stomende beats. Warm jezelf op met techno op De Ruige Piste en De Behaaglijke Hut, laat je meenemen op de lekkerste housetracks van De Woeste Helling, feest mee in de Dolle Iglo of haal je duits op in Après-Ski café de Scheve Schaats.

Algemene informatie

Alle tickets zijn uitverkocht! Er zal geen deurverkoop zijn op 29 januari. Pas op met tickets via derden, we kunnen de echtheid hiervan niet garanderen.

Sneeuwbal Winterfestival 2022
29 januari 2022
14:00 - 23:00
Park Transwijk, Utrecht

Volg ons op de voet voor de laatste updates en de fijnste voorpret
Facebook: Sneeuwbal Festival
Instagram: @Sneeuwbalfestival

Locatie & tijdenHet Utrechtse stadpark 'Park Transwijk' verandert op 29 januari in het winterse festivalterrein van Sneeuwbal Winterfestival, met ijskoude techno, de lekkerste house-beats en hartverwarmende hitjes en Après-Ski. We beginnen om 14:00 uur en gaan door tot 23:00 uur!

Minimum leeftijdKom jij de festivalzomer inhalen op Sneeuwbal Winterfestival? Dat kan vanaf 18 jaar! Het is hierom mogelijk dat een aantal medewerkers jou bij de ingang om een geldig legitimatiebewijs vragen, dus neem jouw paspoort, ID of rijbewijs met je mee.

KluisjesSneeuwbal Winterfestival vindt hartje winter plaats. De areas zijn overdekt, maar buiten is ook van alles te doen! Het is daarom handig om meerdere lagen aan en uit te kunnen trekken. In de kluisjes kun je deze spullen opbergen en pakken. Je kluisje bestel je vooraf online of op het festivalterrein (medium kluisje € 7,- groot kluisje € 9-).

DresscodeGeen Sneeuwbal Winterfestival zonder de leukste en mafste winterse outfits! Vraag je oma vast om een sjaal te breien, scoor die gekke handschoenen, leen de muts van je zus en haal dat skipak maar weer van zolder, óf bestel zo'n lekker fout skipak via www.fouteskipakken.nl!

Let op: het is een winterfestival, dus zorg dat je je warm kleedt. De gevoelstemparatuur kan onder nul liggen!

Openbaar vervoer

Let op: de ingang is verplaatst in 2022, je moet uitstappen bij een andere halte dan voorgaande jaren.

Park Transwijk is te bereiken vanaf het Centraal Station met de sneltram 61 (perron H) richting IJsselstein en Nieuwegein. Stap op 29 januari uit bij de halte Winkelcentrum Kanaleneiland en loop vanaf hier zo naar Park Transwijk.

De  sneltram rijdt tevens ook tot laat terug naar Utrecht Centraal Station.

Kijk voor de exacte tijden op www.9292ov.nl

Fiets

Vanaf Utrecht CS fiets je als volgt:

 • Rijd de Croeselaan uit en ga aan het eind rechtsaf.
 • Fiets over de Balijebrug en sla bij de rotonde links af de Europalaan op.
 • Ter hoogte van de rotonde vind je de poort naar Park Transwijk. Let op: dit is de enige festivalingang. Plaats je fiets hier in de aanwezige fietsenstalling

Auto

Het is niet mogelijk om bij het festivalterrein te parkeren.
De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is Transferium Westraven. Vanaf hier kun je tram 60 of 61 (iedere 10 minuten) nemen en uitstappen bij de halte Winkelcentrum Kanaleneiland. Voor € 5,00 koop je hierbij de automaat een combikaartje 'parkeren en reizen (incl tram). Je kunt betalen met PIN, chipknip of creditcard (MasterCard/Maestro).

Eten

Dit seizoen vráágt gewoon om winters eten! Haal braadworst, een stevige maaltijd of wat anders lekkers op het winterse eetplein. 

Drinken

Sneeuwbal zonder hete Gluhwein? Dacht het niet! Natuurlijk afgewisseld met koud bier, wijn, een flugel of een frisje... of  warme chocomelk, koffie of thee!

Betalen

Eten en drinken kun je halen met de hulp van Sneeuwbal-muntjes. Deze haal je bij de muntenkassa's  We hebben het liefste dat je hier pint, maar ook je contante geld kun je voor festivalmuntjes inwisselen. 

Veelgestelde Vragen

Waar koop ik officiële tickets voor Sneeuwbal Winterfestival?

Tickets voor Sneeuwbal Winterfestival koop je via deze website. We raden je af om tickets via derden te kopen, wij kunnen hier namelijk niet de echtheid van garanderen. 

Ik heb een vraag over mijn tickets, waar kan ik die stellen?

Neem contact op met YourTicketProvider via info@yourticketprovider.nl of via +31 30 204 02 58. Ook kun je hen tussen 09:00 en 17:00 bereiken via Whatsapp: +31 6 16 39 66 95
Zij zullen je vragen naar een referentienummer en mailadres, zorg dat je deze bij de hand hebt. 

Kun je jouw ticket(s) niet meer vinden in de email? Vraag dan opnieuw jouw ticket(s) op via: ticketopvragen

Wat is de minimum leeftijd?

De minimum leeftijd voor Sneeuwbal Winterfestival is 18 jaar.
Er kan bij de ingang om geldige legitimatie gevraagd worden. Zorg dat je deze bij je draagt.

Rijden er pendelbussen naar Sneeuwbal Winterfestival?

Er rijden geen pendelbussen. Dit komt omdat Park Transwijk al heel makkelijk te bereiken is vanaf het Centraal Station met de sneltram of bus richting IJsselstein en Nieuwegein. Je moet in beide gevallen uitstappen bij de halte Vasco da Gammalaan. Vanaf deze halte loop je zo naar Park Transwijk.

Kijk voor de exacte tijden op 9292ov.

Hoe kan ik betalen op Sneeuwbal Winterfestival?

Op het terrein kun je bij de muntenkassa's munten kopen, bij deze kassa's kan je pinnen en contant afrekenen. Met je munten kun je zowel eten als drinken afrekenen.

Kan ik pinnen op Sneeuwbal Winterfestival?

Op het festivalterrein kun je pinnen bij de muntenkassa’s. Hier kun je alleen munten pinnen en geen contant geld opnemen.

Zijn er kluisjes?

Ja, er zijn kluisjes aanwezig. Je kunt hierin je spullen veilig opbergen en gedurende de dag de kluis openen en hersluiten...

Je kunt je kluisje alvast vooraf bestellen door op onze ticketpagina op de button 'bestel nu' te klikken (je hoeft geen aantal festivaltickets te selecteren). Je ziet dan de optionele producten, selecteer hoeveel lockers jij wilt reserveren en reken af. Je ontvangt je lockercode een aantal dagen voorafgaand aan het festival. Natuurlijk kun je ook op het festivalterrein zelf een kluisje aanschaffen.

Let op: scherm jouw code tijdens het intoetsen wel af om als enige toegang tot jouw kluisje te houden.

Zijn er kledingvoorschriften?

De dresscode van Sneeuwbal Winterfestival is winters! Dus trek je leukste, gekste, gezelligste winter outfit uit de kast!

Wat mag wel en niet naar binnen op Sneeuwbal Winterfestival?

Naast je opvallende winteroutfit, is er nog veel meer wat je wel (maar ook niet) mee mag nemen... Check het hier!

Toegestane items:

Deodorant sticks, zonnebrand en vergelijkbare producten, mits deze nog in de originele, gesloten verpakking zitten.
Opblaasdieren (moeten leeg zijn bij binnenkomst)
Vlaggen, banners of handgemaakte spandoeken (geen merken of leuzen en geen vlaggenstokken)
Niet-professionele foto- en video camera's, mobiele telefoons, Go-Pro's & wegwerp camera's
Elektronische sigaretten mogen mee naar binnen wanneer er nog geen vloeistof in zit. De vloeistof mag enkel mee in een dichte en originele verpakking.

Verboden items:

Let op: Alles waarmee jij jezelf of een ander kunt schaden, is niet toegestaan.

Drugs (Zero-Tolerance beleid is actief)
Eigen eten en drinken (inclusief alcohol en snoep)
Spuitbussen (zoals je favoriete deodorant) en parfumflesjes
Gevulde elektronische sigaretten.
Geopende flessen waar vloeibaar middel in zit (bijv. zonnebrand. Dit is alleen toegestaan wanneer deze nog in de originele, gesloten verpakking zit)
Glas, plastic flessen, blik, bekers en koelboxen
Selfie sticks
Vuurwerk, wapens - inclusief zakmessen en pepperspray - en andere gevaarlijke voorwerpen
Paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.

Bovenstaande items zullen bij entree worden ingenomen. Het is niet mogelijk deze onder bewaring te stellen.

Kan ik een paraplu meenemen voor als het gaat regenen/sneeuwen?

Voordat je vrienden moeten duiken zodra jij een dansje waagt (au!), willen we je laten weten dat je geen paraplu naar het festival kunt meenemen. Als je regendruppels voelt, kun je altijd een poncho bij de bar halen.

Begint het te sneeuwen? Dan raden we je aan om een sneeuwballengevecht te houden, of jezelf in de verwarmde area's te verstoppen.

Mag ik foto’s maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur is het meenemen van een (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan.
Natuurlijk mag je ook foto's maken met je mobiel.

Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement dan dien je een persaccredicatie aan te vragen via het contactformulier 'pers'. 

Ik ben fotograaf/ blogger en wil graag langs komen. Hoe kom ik aan een perskaart?

Wil je om professionele redenen het festival bezoeken? Stuur een mail door middel van het contactformulier 'pers' op deze site. Vul het formulier compleet in en vergeet niet aan te geven wat het resultaat zal zijn. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Helaas, dat is niet toegestaan. Geen zorgen: op het terrein zullen alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen in een dosis die je maximaal nodig hebt op 1 dag. Een doktersverklaring/medicatiepaspoort is noodzakelijk.

De beveiliging zal jouw documentatie beoordelen en de medicijnen controleren. Het kan zijn dat de EHBO jouw medicijnen (bijvoorbeeld als deze gevaarlijk zijn i.c.m. alcohol) in bewaring neemt en je deze enkel kan innemen bij de EHBO. 

Heb je een allergie? Mail even naar info@xsense.nl en dan kijken we naar de mogelijkheden!

Ik ben talentvol DJ en zou graag willen draaien op Sneeuwbal Winterfestival, kan ik een demo sturen?

Helaas, er is geen talentarea op Sneeuwbal Winterfestival. Doordat we gedurende het jaar ontzettend veel demo’s ontvangen kunnen we geen demo’s meer in behandeling nemen. 

Huisregelement Sneeuwbal Winterfestival

Ja, die hebben we! Lees ze hieronder. Je vindt hier ook een link naar de algemene voorwaarden van The Zoo. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Sneeuwbal Winterfestival

 1. Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider of Festicket (hotelpakket) hebt aangeschaft, is dit zeker het geval. Andere verkooppunten of via derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.
 2. Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Sneeuwbal Festival! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien. 
 3. Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij de ingang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven. Ook als je het festivalterrein verlaat kun je gefouileerd worden, zodat we zeker weten dat je niets bij je hebt wat niet van jou is.  
 4. Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.
 5. Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.
 6. Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het festival geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.
 7. Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!
 8. Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.
 9. Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.
 10. Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van Sneeuwbal Festival, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.
 11. Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is en hebben zelf ook de nodige hulpmiddelen op het terrein.
 12. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen. Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel en de overheid op.

Check ook de algemene voorwaarden van The Zoo.

Ik ben een creatieve cateraar: waar meld ik me aan?

Heb je een bijzonder food concept en denk je hiermee goed bij een festival van ons te passen? Stuur dan een mail naar info@thezoo.nl - met als onderwerp ‘Creatieve cateraar festivals’ - en voeg hier foto’s van jouw stand en verkoopwaar, inclusief gegevens (website, facebook, ed) bij. Mochten we interesse hebben, dan nemen we zeker contact met je op!