logo

Om deze pagina zo goed mogelijk te kunnen bekijken heb je een meer geavanceerde browser nodig. Dowload hier Chrome voor Android.

Bestel tickets
logo

Zomerpret

Sneeuwbal Winterfestival is ons dit jaar door de snavel geboord, maar wij gaan niet bij de skipakken neerzitten. Op 23 juli ruilen we onze skibril in voor een duikbril tijdens een éénmalige zomereditie van Sneeuwbal: Sambabal Festival! 

Éénmalig ruilen we ons Après-Ski Café in voor een schuimparty, draag je een foute blouse in plaats van een fout skipak en ruilen we de winterse gekkigheid in voor zomerse speelsheid. Techno, Techhouse en House klinken uit de boxen van ons tropisch paradijs in Papendorp, Utrecht.

Algemene informatie

De kaartverkoop is gestart! Had jij kaartjes voor de wintereditie? Die blijven geldig voor het winterfestival in 2023.

Sambabal Festival 2022
23 juli 2022
13:00 - 23:00
Festivalweide Papendorp, Utrecht
Navigeer naar de Van Deventerlaan

Locatie & tijdenFestivalweide Papendorp (wat ligt naast de Van Deventerlaan, Utrecht) verandert op 23 juli in een tropisch paradijs! De winter was geen pretje, daarom zorgen we deze zomer voor een verzetje. We beginnen om 13:00 uur en gaan door tot 23:00 uur!

Minimum leeftijdGeen sneeuwstorm maar een schuimparty! Kom jij de zomer vieren? Dat kan vanaf 18 jaar! Het is hierom mogelijk dat een aantal medewerkers jou bij de ingang om een geldig legitimatiebewijs vragen, dus neem jouw paspoort, ID of rijbewijs met je mee.

Kluisjes

Één zwaluw maakt nog geen zomer, één pinguïn wel! De areas zijn deels outdoor en deels overdekt. Het is dus altijd handig om een jas of jack voor 's avonds mee te nemen en op te bergen in een van de kluisjes. Je kluisje bestel je vooraf online of op het festivalterrein (medium kluisje € 8,- groot kluisje € 10-).

DresscodeGeen Sambabal Festival zonder de leukste en mafste zomerse outfits! Niks is verplicht, maar ook niks te gek! Dus trek een bloemenketting van zolder, vis je duikbril uit de campingspullen en bestel een foute blouse met bloemenprint.

Openbaar vervoer

Festivalweide Papendorp ligt links naast de Van Deventerlaan. Met de bus reis je vanaf station Utrecht makkelijk naar het terrein. Stap uit bij de halte Utrecht Papendorp Midden. Vanaf deze halte loop je binnen 6 minuten naar het festivalterrein.

Kijk voor de exacte tijden op www.9292ov.nl

Fiets

Je kunt je fiets vlak naast het festivalterrein stallen! Sambabal is makkelijk te bereiken per fiets. Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Er is een grote (onbewaakte) fietsenstalling aanwezig direct naast het festivalterrein.

Auto

Je kan parkeren naast ons festivalterrein! Voer 'Van Deventerlaan' in in je navigatie. Zodra je in de buurt van het festivalterrein komt kun je de borden P Sambabal volgen. Je kunt voor €12,50 parkeren op ons parkeerterrein.

Veelgestelde Vragen

Waar koop ik officiële tickets voor Sambabal Festival

Tickets voor Sambabal koop je via deze website. We raden je af om tickets via derden te kopen, wij kunnen hier namelijk niet de echtheid van garanderen.

Had jij kaartjes voor Sneeuwbal Winterfestival? Die blijven geldig voor het winterfestival in 2023. Voor Sambabal dien je dus een nieuw kaartje te kopen.

Ik heb een vraag over mijn tickets, waar kan ik die stellen?

Neem contact op met YourTicketProvider via info@yourticketprovider.nl. Zij zullen je vragen naar een referentienummer en mailadres, zorg dat je deze bij de hand hebt.

Kun je jouw ticket(s) niet meer vinden in de email? Vraag dan opnieuw jouw ticket(s) op via: ticketopvragen

Had jij kaartjes voor Sneeuwbal Winterfestival? Die blijven geldig voor het winterfestival in 2023. Voor Sambabal dien je dus een nieuw kaartje te kopen.

Wat is de minimum leeftijd?

De minimum leeftijd is 18 jaar. Er kan bij de ingang om geldige legitimatie gevraagd worden. Zorg dat je deze bij je draagt.

Rijden er pendelbussen naar Sambabal Festival

Er rijden geen pendelbussen. Dit komt omdat Festivalweide Papendorp al heel makkelijk te bereiken is vanaf het Centraal Station met de bus. Je moet uitstappen bij de halte Utrecht Papendorp Midden. Vanaf deze halte loop je binnen 6 minuten naar het festivalterrein. Het festivalterrein ligt aan de Van Deventerlaan in Utrecht (onder de Holiday Inn)

Kijk voor de exacte tijden op 9292.nl!

Hoe kan ik betalen op Sambabal Festival

Op het terrein kun je bij de muntenkassa's munten kopen, bij deze kassa's kan je pinnen en contant afrekenen. Met je munten kun je zowel eten als drinken afrekenen.

Kan ik pinnen?

Op het festivalterrein kun je pinnen bij de muntenkassa’s. Hier kun je alleen munten pinnen en geen contant geld opnemen.

Zijn er kluisjes?

Ja, er zijn kluisjes aanwezig. Je kunt hierin je spullen veilig opbergen en gedurende de dag de kluis openen en hersluiten...

Je kunt je kluisje alvast vooraf bestellen door op onze ticketpagina op de button 'bestel nu' te klikken (je hoeft geen aantal festivaltickets te selecteren). Je ziet dan de optionele producten, selecteer hoeveel lockers jij wilt reserveren en reken af. Je ontvangt je lockercode een aantal dagen voorafgaand aan het festival. Natuurlijk kun je ook op het festivalterrein zelf een kluisje aanschaffen.

Let op: scherm jouw code tijdens het intoetsen wel af om als enige toegang tot jouw kluisje te houden.

Zijn er kledingvoorschriften?

De dresscode van Samabal Festival is zomers! Dus trek je leukste, gekste, gezelligste zomeroutfit uit de kast! Denk aan een Hawaiiaanse blouse of duikbril.

Wat mag wel en niet naar binnen?

Toegestane items:

Deodorant sticks, zonnebrand en vergelijkbare producten, mits deze nog in de originele, gesloten verpakking zitten.
Opblaasdieren (moeten leeg zijn bij binnenkomst)
Vlaggen, banners of handgemaakte spandoeken (geen merken of leuzen en geen vlaggenstokken)
Niet-professionele foto- en video camera's, mobiele telefoons, Go-Pro's & wegwerp camera's
Elektronische sigaretten mogen mee naar binnen wanneer er nog geen vloeistof in zit. De vloeistof mag enkel mee in een dichte en originele verpakking.

Verboden items:

Let op: Alles waarmee jij jezelf of een ander kunt schaden, is niet toegestaan.

Drugs (Zero-Tolerance beleid is actief)
Eigen eten en drinken (inclusief alcohol en snoep)
Spuitbussen (zoals je favoriete deodorant) en parfumflesjes
Gevulde elektronische sigaretten.
Geopende flessen waar vloeibaar middel in zit (bijv. zonnebrand. Dit is alleen toegestaan wanneer deze nog in de originele, gesloten verpakking zit)
Glas, plastic flessen, blik, bekers en koelboxen
Selfie sticks
Vuurwerk, wapens - inclusief zakmessen en pepperspray - en andere gevaarlijke voorwerpen
Paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.

Bovenstaande items zullen bij entree worden ingenomen. Het is niet mogelijk deze onder bewaring te stellen.

Mag ik foto’s maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur is het meenemen van een (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan.
Natuurlijk mag je ook foto's maken met je mobiel.

Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement dan dien je een persaccredicatie aan te vragen via het contactformulier 'pers'. 

Ik ben fotograaf/ blogger en wil graag langs komen. Hoe kom ik aan een perskaart?

Wil je om professionele redenen het festival bezoeken? Stuur een mail door middel van het contactformulier 'pers' op deze site. Vul het formulier compleet in en vergeet niet aan te geven wat het resultaat zal zijn. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Helaas, dat is niet toegestaan. Geen zorgen: op het terrein zullen alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen in een dosis die je maximaal nodig hebt op 1 dag. Een doktersverklaring/medicatiepaspoort is noodzakelijk.

De beveiliging zal jouw documentatie beoordelen en de medicijnen controleren. Het kan zijn dat de EHBO jouw medicijnen (bijvoorbeeld als deze gevaarlijk zijn i.c.m. alcohol) in bewaring neemt en je deze enkel kan innemen bij de EHBO. 

Heb je een allergie? Mail even naar info@xsense.nl en dan kijken we naar de mogelijkheden!

Ik ben talentvol DJ en zou graag willen draaien, kan ik een demo sturen?

Helaas, er is geen talentarea op Sambabal Festival. Doordat we gedurende het jaar ontzettend veel demo’s ontvangen kunnen we geen demo’s meer in behandeling nemen. 

Huisregelement Sambabal Festival

Lees ze hieronder. Je vindt hier ook een link naar de algemene voorwaarden van The Zoo. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Sambabal Festival

 1. Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider of Festicket (hotelpakket) hebt aangeschaft, is dit zeker het geval. Andere verkooppunten of via derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.
 2. Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Sneeuwbal Festival! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien. 
 3. Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij de ingang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven. Ook als je het festivalterrein verlaat kun je gefouileerd worden, zodat we zeker weten dat je niets bij je hebt wat niet van jou is.  
 4. Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.
 5. Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.
 6. Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het festival geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.
 7. Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!
 8. Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.
 9. Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.
 10. Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van Sneeuwbal Festival, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.
 11. Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is en hebben zelf ook de nodige hulpmiddelen op het terrein.
 12. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen. Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel en de overheid op.

Check ook de algemene voorwaarden van The Zoo.

Ik ben een creatieve cateraar: waar meld ik me aan?

Heb je een bijzonder food concept en denk je hiermee goed bij een festival van ons te passen? Stuur dan een mail naar info@thezoo.nl - met als onderwerp ‘Creatieve cateraar festivals’ - en voeg hier foto’s van jouw stand en verkoopwaar, inclusief gegevens (website, facebook, ed) bij. Mochten we interesse hebben, dan nemen we zeker contact met je op!